Binnen de Oosterse geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek, die ontwikkeld werd om toxines (gifstoffen) vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken.

Bij cupping worden er cups op het lichaam geplaatst. Dit zijn glazen bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt, vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locaties. Door gebruik te maken van cupping technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen.

De cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Rugklachten, schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, chronische verkoudheid, astma, hoest en beginnende griep zijn enkele klachten die behandeld worden door cupping.

Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven koolstofdioxide af. Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert een cel minder goed en hopen de gifstoffen zich op. Als we pijn ervaren impliceert dit een blokkade in de energiestroom van eender welk deel van het lichaam. Toxines in spieren en gewrichten worden niet altijd even makkelijk door het lichaam afgebroken, wat voor verdere blokkades en ongemakken kan zorgen. Door gebruik te maken van cupping technieken kunnen de gifstoffen aan het huidoppervlak worden gebracht zodat het voor het lichaam veel eenvoudiger wordt om deze te verwijderen. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is vooral effectief in de bestrijding van pijn en is verder aan te raden bij volgende indicaties: Rug- en schouderklachten, hoofdpijn, pijnlijke menstruatie, maag- en darmklachten, zwakke spijsvertering, chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep.

Prijs

€ 70 (60 minuten)
€ 90 (90 minuten)